Hop til indhold

Eliasson under cirklen

30. juni 2011
by

 

Manden skrev for et stykke tid siden en ikke så positiv anmeldelse af den lille bys kunstmuseums nye skulpur, Your Rainbow Panorama af Olafur Eliasson.

I går var han så tilbage på kunstmuseet for at se regnbuen i solskinsvejr, men det gav ikke et andet syn på skulpturen.

Tagskulpturen bliver heller ikke fair behandlet af museet da de har valgt at fejre den nye skulptur med en lille Eliassonudstilling. I den lille udstilling er Your atmospheric colour atlas. Den blev vist på Arken for et par år siden, men nu er den genopstillet i den lille bys kunstmuseum. Og her viser den hvorfor Eliasson er så røvgod en kunstner.

Der er ikke noget at diskuterer, installationen er simpel som ind i helvede og flot som langt ind i himlen.

Loftet i et forseglet rum er beklædt med en række forskelligfarvede neonrør der hver for sig er grupperet efter deres farver, derefter er rummet fyldt med røg som får farverne til at fylde hele rummet – man går gennem en luftsluse og ind i rummet hvor man bogstaveligt talt bliver omhyllet af blåt, rødt, gult, grønt. Farverne fanget af røgen har mættet alt. Man kan se en meter frem og hver gang man går fra en farve til en anden oplever man den nye farve så intenst der er næsten brækfremkaldende.

Det er som om Eliasson har formået at trykke kunsten et lille stykke længere ud end Yves Klein og de byzantinske kunstnere formåede med deres evig- og uendelighedsblå.

Reklamer
No comments yet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: