Hop til indhold

Den lækre kunst, eller…

5. april 2011
by

Manden og Damen talte for lang tid siden om at skrive om den lækre kunstretning inden for dansk og international kunst i 00’erne.

Manden finder stadig projektet relevant, bortset fra at han naturligvis ikke gider at skrive det (måske kommer han på andre tanker senere). Nå, men det var angående den der lækre kunst. Her til formiddag gik Manden ned på den lille bys kunstmuseum fordi der var åbnet en ny udstilling Get lost… med værker af Frederik Raddum. Lakglinsende farver og velpudsede overflader og sjove indslag der har en halveringstid på under to sekunder.

En udstilling så ligegyldig at det halve kunne være nok – eller mere korrekt, et enkelt eller to værker vil være fint, men denne ophobning af udbrændte vitser gør hver enkelt værk mere skade end gavn. Jeg ved at også næste værk her en lækker finish og fortæller en eller anden sjov historie, men der er ikke andet rum i skulpturene end den sjove historie og den kan ikke læses på andre måder end bogstaveligt. Se på den, og du har set den – helt igennem.

Er det virkeligt sådan at den lækre skal være hvidt og alt for simpel for at være noget? Manden begynder at tænke i den retning. At det lækre altid skal forholde sig til en eller anden form for minimalistisk æstetik – nej naturligvis ikke en-eller-anden, men en hel specifik minimalistisk æstetik som fremskrives af Donald Judd og Robert Morris engang i begyndelsen af 1960’erne.Manden tror det.

De eneste dele af udstillingen der var rigtig god var de finde neonrørsfigurer som den røde i øverste venstre hjørne. De var fine selv i selskab af andre.

Men når det kommer til stykket – gider Manden så det her? Nop, det gider han ikke.

Reklamer
No comments yet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: