Skip to content

Når kunst bliver til mindre kunst af det der skulle gøre det til stor kunst

24. januar 2011
by

Manden sidder i øjeblikket og skriver på en anmeldelse af en gammel 98-årig hønisses stort anlagte udstilling i den lille bys kunstmuseum. Men da Manden derudover ikke har det store at lave i øjeblikket tog han derfor forbi kunstbygningen i den lille by for at se den nye udstilling.

Og duften af drivhus modtog ham.

Manden var og er faktisk ret begejstret over alle planterne og det automatiske vandingssystem og humlebierne og lyset og det hele. Han synes også at drivhuse ser godt ud, men nu var drivhusindmaden flyttet ind på et udstillingssted og alting frembød sig for Mandens æstetiske øje.

Og det virker – repetitionen, duften, lyset, det hele ser og dufter og mærker skide godt.

Lige indtil:

For det der faktisk er noget skal lige gøres til lidt mere med en konceptuel overbygning. Dvs, kunstneren bag værket har været ude på en sydhavsø og leget amatør-etnograf og -biolog og -ulandsfrivillig og -jeg-skal-komme-efter-dig. Og det er det der er værket, de eftertænksomme betragtninger om muligheden for plantedyrkning på atoller, det sparsomme kontormiljø med strejf af hektisk og dybt indlevet arbejdsindsats.

Og Manden er ved at brække sig. Dette der skal foregive at være en overbygning og en retfærdiggørelse af at sætte indmaden af et drivhus op i et udstillingsrum er  pisseirriterende og ødelæggende for værket.

Værket skal pludseligt kunne noget og dermed kan det meget mindre.

Og dog.

Manden plukkede en af chillierne på en af chilliplanterne og tog den med hjem og lod den indgå i en bønne/hvidløgs/olie/eddike/(og chilli)-ret.

Og den var god.

I virkeligheden rykker planterne lige så meget som før Manden opdagede kontoret og den bagvedliggende historie. De er flotte og kunstoplevelsen af dem alene er stadig top.

Reklamer
No comments yet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: