Skip to content

Så meget 2007 eller På toppen af ARoS

11. januar 2011
by

På toppen af den lille bys kunstmuseum har der igennem de sidste par år været et meget stort kunstværk på vej. Så stort at det endda går hen og bliver Danmarks dyreste og det er ikke noget der kimses af her i den lille by.

Førhen var det trekantsområdet der havde den ære, men nu har den lille by overtaget dens retmæssige ejerskab af at lægge jord (tag) til den dyreste skulptur i DK. Cronhammers Elia var og er vild og gennemført uden en eneste skælven, metallisk og hedensk og badass som ind i helvede, men som sagt, den ligger ikke i den lille by. Så nu er Olafur indkaldt til at sætte farver på toppen af kunstmuseet.

Man måtte naturligvis nedskallerer projektet da det viste sig at skulpturen vejede meget mere end bygningen kunne bære og man måtter som følge heraf forstærke museets konstruktion for at få lortet til at holde. Det slugte den
forsølvede sfære der skulle rumme et camera obscura som skulle vende byen på hovedet i en elliassonsk jeg-ser-verden-på-en-ny-måde. Nu er der vist kun en regnbuerundgang efter alle regnbuens farver.

Manden troede at et arkitektfirma havde indskrevet klausuler i deres kontrakter der sikrede at deres ide ikke kunne forandres ved en tilførsel af udefrakommende elementer.
Men det ser ikke ud til at Hammer, Schmidt og Kassen har tænkt så langt da de indgik en aftale med den lille bys kunstmuseeum om at lave en ny kasse til samtidskunsten m.m.

Men hvad er problemet?Først og fremmest har den cirkulære regnbue fået kassen til- illusionistisk – at skrumpe, proportionerne er ikke helt i orden. Rundgangen virker til at være proportioneret efter menneskekroppe (men virkeligheden viser at den er langt højere en et menneske). Set i det perspektiv får regnbuen bygningen til kun at virke som fire fem mennesker høj.
Men mest af alt er regnbuen så 2007, fra en tid før krisen hvor intet kunne blive stort nok, farvestrålende nok og ikke mindst internationalt nok. Men regnbuen sidder på et provinsmuseeum i Danmark. Og her er det bare for stort, alt alt for stort.

Reklamer
No comments yet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: