Skip to content

Bagejob på Hotellet

7. august 2010
by

Manden gør Damen kunsten efter i dag og rejser til Udkantsdanmark. Han har dog en smule svært ved at komme overens med modeordet anno 2010 da han faktisk finder at Udkants-begrebet faktisk er dækkende for hele landet og at det kun er tale om små variationer. Jo jo, der er ikke mange forladte huse i de større provinsbyer, men hvor kan man ikke fornemme den forarmede stemning, kulturel såvel som økonomisk. I Provinsbyerne er der lagt et lag fernis over det hele men er de fleste ikke stadig mentalt til stede i Udkantsdanmark? Tænk på 98% af universitetsstuderende der ikke kommer fra en universitetsby, dvs. den store eller den lille by (de andre er ikke universiteter) – de tager deres Udkantsdanmarkmentalitet med sig ind i den store og den lille by og møder derinde de lokale der også alle render rundt med en udkantsdanmarkmentalitet alene fordi Danmark er et udkantsland som alle andre lande er udkantslande og alle andre byer er udkantsbyer.

Formenligt findes centrum ikke hvis centrum er noget mere og andet end det sted der opsuger de fleste offentlige og private investeringer. Er det centrum når smarte folk leger klæden-sig-ud og tror det er stil? Er det centrum når der er en række gallerier der viser ligegyldig kunst? Er det centrum når der bevilges endnu en motorvej? Er det centrum når alle vil flytte dertil? Er det centrum når den kreative klasse er flyttet ind (Den kreative klasse giver mig brækfornemmelser)? Ja, det er vel centrum.

Og Udkantsdanmark er det der er ved at dø af affolkning og mangel på arbejdspladser og investeringer og kultur og det ene og det andet. Men er der en skid mere kultur i en flok åndsvage hipsters der spiller bordtennis eller en kunstudstilling der er glemt når man træder ud af døren?

Fuck, jeg gider fandeme ikke bo i Udkantsdanmark, men kun marginalt hellere i enten den store eller den lille by.

Nå ja, Manden tager til Udkantsdanmark for at deltage i en fødselsdag hvortil han har bagt. Så får de sgu ordenligt brød i Udkantsdanmark (men hvem får ordenligt brød i den store eller den lille by? Der såvel som her æder de fleste også lort fra en side af).

Reklamer
No comments yet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: